Bayern München wint WK voor clubs: 2-0 tegen Raja Casablanca

Kouko Guehi van Raja Casablanca strijdt om de bal met Franck Ribery van Bayern München. Foto Reuters / Amr Abdallah

Bayern München heeft het WK voor clubs gewonnen. De winnaar van de Champions League was in Marokko met 2-0 te sterk voor Raja Casablanca, dat verrassend tot de finale was doorgedrongen. De goals van de Braziliaan Bonfim Dante (7e) en de Spanjaard Thiago Alcantara (22e) vielen al in de eerste helft.

Dante scoorde al in de zevende minuut uit een corner die werd doorgekopt door Jerome Boateng. Thiago kon de score na goed voorbereidend werk van David Alaba verdubbelen. Casablanca wist voor eigen publiek in Marrakesch vervolgens te voorkomen dat het een afstraffing werd.

Voor Bayern is 2013 een droomjaar

Naast de Champions League en het WK voor clubs werd ook de landstitel, de Duitse beker en de Europese Supercup gewonnen. Alleen in de strijd om de Duitse Supercup moest de overwinning worden gelaten aan Borussia Dortmund.

Arjen Robben moest het WK voor clubs aan zich voorbij laten gaan. De aanvaller staat aan de kant sinds hij begin deze maand in een wedstrijd tegen Augsburg een diepe vleeswond aan zijn knie opliep. Atletico Mineiro sloot het toernooi af op de derde plaats. De Brazilianen wonnen na een 2-1 achterstand met 3-2 van het Chinese Guangzhou Evergrande.

Wedstrijdverslag door persdienst Novum.

Het eerste doel, van Dante in de zevende minuut:

Het tweede doel, van Thiago, in de tweeëntwintigste minuut: