31 mensen dakloos na grote brand Deventer

Door de grote brand in Deventer zijn vanochtend 31 mensen hun woning kwijtgeraakt. Dat laat een woordvoerder van de gemeente aan persbureau Novum weten. Eerst gaf de gemeente aan dat er tussen de vijftien en twintig mensen dakloos waren geworden, maar dat aantal werd even later omhoog bijgesteld.

De gemeente inventariseert of er vervangende woonruimte moet worden gezocht of dat de gedupeerden bij vrienden of familie onderdak vinden. Volgens de woordvoerder is het belangrijk dat de mensen weer een huis hebben zo vlak voor de feestdagen.

De brand brak vanochtend vroeg uit in een woning boven een grillroom aan de Grote Overstraat en sloeg daarna over naar naastgelegen appartementen, pas om half tien werd het sein brand meester gegeven. In totaal zijn drie panden door het vuur verwoest, negentien appartementen, er vielen geen gewonden. Het is nog niet duidelijk waardoor de brand ontstond.

Twitter avatar KBteD Karin Barth Wat afschuwelijk als je je huis zo aantreft :( Al je bezittingen in rook opgegaan. #brand #deventer http://t.co/lukx2czIoF

Het is nog niet duidelijk wanneer ook de geëvacueerde omwonenden terug naar hun huis kunnen. De brandweer verricht eerst metingen om te controleren of de situatie veilig is.

Twitter avatar RichardKlute TOP W&S We worden ook keurig opgevangen in het stadhuis. We horen zo of we dit weekend ons huis in kunnen. #deventer #brand http://t.co/UMfff2Ph38
    • Anouk van Kampen