Vijftien jaar cel voor doodschieten juwelier

Verdachte Soufiane B. en zijn advocaat mr. Dijkers in de rechtbank tijdens de pro forma in de zaak van de dodelijke overval op juwelier Fred Hund. Foto ANP / Aloys Oosterwijk

De 21-jarige Soufiane B. is in hoger beroep veroordeeld tot vijftien jaar cel voor het doodschieten van de Amsterdamse juwelier Fred Hund. B. werd vorig jaar veroordeeld tot achttien jaar cel.

De straf valt lager uit omdat het gerechtshof in Amsterdam B. heeft vrijgesproken van de overval op een massagesalon en de voorbereiding van een overval op een juwelier in Bleiswijk. B. werd wel veroordeeld voor een poging tot overval op een juwelier in Krommenie.

B. probeerde de zaak van Hund in oktober 2010 te overvallen en schoot daarbij de 66-jarige juwelier dood. Het hof ziet bewijs voor de doodslag in de dna-sporen die werden gevonden op een sportschoen en een tas die in de juwelierswinkel werden gevonden. (Novum)