Vier doden bij schietpartij op Filippijnen, onder wie burgemeester

Ukol Talumpa, de vermoorde burgemeester van Labangan, op een foto van 7 april dit jaar.
Ukol Talumpa, de vermoorde burgemeester van Labangan, op een foto van 7 april dit jaar. Foto AFP

Bij een schietpartij op de luchthaven van Manilla zijn vandaag een burgemeester uit het zuiden van de Filippijnen, diens vrouw en twee andere personen om het leven gekomen. Dat meldt persbureau AP. Ook raakten vijf mensen gewond.

Burgemeester Ukol Talumpa van Labangan en zijn vrouw werden bij het verlaten van terminal 3 neergeschoten door mannen op een motorfiets. De luchthaven, waar internationale en binnenlandse vluchten vertrekken, was vol met passagiers. Ook twee andere mensen kwamen om het leven, onder wie een jongetje van anderhalf jaar.

Het jongetje zou geen band met de andere slachtoffers hebben, maar bevond zich in de wachtende menigte buiten de luchthaven. Het vierde slachtoffer zou het 25-jarige neefje van de burgemeester zijn geweest.

De daders ontkwamen. Talumpa was sinds begin van dit jaar burgemeester. Volgens lokale kranten raakte Talumpa, toen plaatsvervangend burgemeester in Labangan, in 2010 al eens gewond bij een vergelijkbare aanval in Manilla. Vorig jaar werden hij en zijn vrouw aangevallen met een granaat. Toen ontkwamen ze ongedeerd aan de aanval. Een motief voor de moord is nog niet bekend.