Overname Slotervaart definitief rond

ANP / Koen van Weel

De overname van het Slotervaartziekenhuis kan per direct doorgang vinden. Vanmiddag heeft de voorzieningenrechter in Haarlem het beslag opgeheven op de aandelen van het Amsterdamse ziekenhuis. Daardoor was de vastgoedmaatschappij die het ziekenhuis aan zorgondernemer Loek Winter wil verkopen niet bij machte om de aandelen te leveren.

Vorige week stemde de tijdelijk door de ondernemingskamer aangestelde onafhankelijke bewindvoerder in met de overname die vlak voor haar aantreden was afgesproken. Dat deed zij nadat de familie Erbudak, een minderheidsaandeelhouder, vergeefs via de rechter probeerde te voorkomen dat de bewindvoerder instemde met de omstreden overname.

8 miljoen geboden voor het ziekenhuis

Winter biedt samen met zakenpartners 8 miljoen euro voor het ziekenhuis. Een deel van de activiteiten wordt voor 10 miljoen doorverkocht aan het naburige Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis. Winter neemt ook de schuld van 21 miljoen over die het ziekenhuis bij vastgoedbedrijf Delta heeft.

Er loopt nog een onderzoek naar wanbeleid rond het ziekenhuis. Erbudak werd als aandeelhouder buitenspel gezet via een plotselinge uitgifte van 5 miljoen aandelen. De rechtmatigheid van de huidige eigenaar is daarmee nog onzeker.

    • Jeroen Wester