Nee, dit is niet Houston

Zien // filmpje Aningaaq Een spin-off van Gravity Regie: Jonás Cuarón nrch.nl/38cv

Misschien wel de mooiste scène uit de film Gravity: die waarin astronaute Ryan Stone (Sandra Bullock) ineens tóch weer radiocontact krijgt met de aarde. Is dit Houston? Nee, dit is Aningaaq – waarna een wanhopige conversatie ontstaat tussen Bullock in het Engels en de man aan de andere kant van de lijn, die een Inuit-ijsvisser blijkt te zijn. Dat zien we in een spin-off-filmpje gemaakt door Jonás Cuarón, de zoon van Gravity-regisseur Alfonso Cuarón. In ongeveer zes minuten zien we hoe het transistorradiootje gaat kraken en Bullocks stem klinkt op het Groenlandse ijs, hoe Aningaaq haar niet verstaat, maar er toch contact is. Het enige wat ze kunnen doen is samen meehuilen met Aningaaqs honden – menselijke warmte in een ijselijke situatie.