Moeder die dochter neerstak krijgt ook in hoger beroep drie jaar cel

De omgeving van het huis waar in januari het zestienjarige meisje werd doodgestoken, afgezet met politielint.
De omgeving van het huis waar in januari het zestienjarige meisje werd doodgestoken, afgezet met politielint. Foto ANP / Bas Czerwinski

De 43-jarige moeder die in januari haar 16-jarige dochter doodstak in IJsselstein, kreeg vanmiddag in hoger beroep opnieuw een celstraf van drie jaar opgelegd. Het OM eiste een straf van zeven jaar. Dit was ook de originele eis in de rechtszaak.

De rechtbank achtte, net als het OM, doodslag bewezen. De straf die de vrouw kreeg viel echter onder meer lager uit dan de geëiste zeven jaar omdat de vrouw verminderd toerekeningsvatbaar is. Ook woog voor de rechtbank mee dat de moeder “enorme spijtgevoelens” heeft en dat andere kinderen van de vrouw hun moeder niets verwijten. Dit waren ook vandaag doorslaggevende argumenten, zo schrijft persbureau Novum.

De 43-jarige Chahira ben M. stak haar dochter Mirjam Abarkan op 2 januari in hun woning in IJsselstein dood tijdens een ruzie. Volgens de rechtbank deed de moeder dat “in opperste radeloosheid”. Aanleiding van de ruzie voorafgaand aan de steekpartij waren berichten die de moeder las op de telefoon van het meisje.

    • Annemarie Coevert