Zeer grote brand in centrum Deventer - sein brand meester

In een pand in de binnenstad van Deventer is vanochtend een grote brand uitgebroken. De brand is overgeslagen naar een naastgelegen pand. Omwonenden zijn uit hun huizen gehaald en worden voorlopig opgevangen in een café in de buurt. Er zijn geen meldingen van slachtoffers. Rond negen uur gaf de brandweer het sein brand meester.

In een pand in de binnenstad van Deventer is vanochtend rond zes uur een grote brand uitgebroken. De hulpdiensten zijn met groot materieel uitgerukt en er wordt water uit de IJssel gehaald om de brand te blussen. De brand is overgeslagen naar een naastgelegen pand. Omwonenden zijn uit hun huizen gehaald en worden voorlopig opgevangen in een café in de buurt.

Het vuur woedt in een pand aan de Grote Overstraat:

Het gaat volgens RTV Oost om een woning boven een grillroom.

De brandweer heeft moeite om de brand te bestrijden omdat de ruimte in de binnenstad beperkt is. De brandweer kon daardoor ook niet voorkomen dat het vuur oversloeg naar naastgelegen panden. Er zijn geen meldingen van slachtoffers, aldus een woordvoerder tegenover persbureau Novum. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

De brandweer adviseert omwonenden en andere nieuwsgierigen weg te blijven van de brand en ramen en deuren gesloten te houden.

Twitter avatar VRIJsselland VR IJsselland Zeer grote brand in binnenstad Deventer. Grote Overstraat. Veel hulpverleners onderweg. Blijf weg bij de locatie. Meer informatie volgt.
Twitter avatar VRIJsselland VR IJsselland Zeer grote brand in binnenstad Deventer. Houdt ramen, deuren en ventilatierooster gesloten ivm overlast rook.

Update 9.30 uur: Het sein brand meester is gegeven, zo meldt de veiligheidsregio op Twitter:

Twitter avatar VRIJsselland VR IJsselland #brand #Deventer sein brand meester. Nog geruime tijd nablussen.
Marktbezoek mogelijk. Kom met OV of fiets niet met auto ivm brandslangen.

Het nablussen duurt vermoedelijk nog enkele uren. Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen. Zo’n drie panden zijn onbewoonbaar geworden, zei burgemeester van Deventer Andries Heidema op Radio 1. Het is nog niet bekend wanneer de omwonenden van de getroffen panden weer terug kunnen. Voor de bewoners zelf probeert de gemeente vervangende woonruimte te vinden.

Twitter avatar KBteD Karin Barth Bluswerkzaamheden vanuit mijn werkplek te zien #deventer #brand http://t.co/hg3XxBbgsA

Omwonenden twitteren massaal over de gebeurtenissen:

Twitter avatar MOOSdeventer Monika @MOO*S Nou de sirenes gaan nog even door, we kunnen de rook hier in huis nog ruiken. #brand #deventer hopelijk gaat t niet verder!
Twitter avatar SchrijfenStijl Saskia Hendriks Waarschijnlijk geen slachtoffers vertelde een politieman. Gelukkig maar. #brand #Deventer http://t.co/zHmKgaTtDu
Twitter avatar CRLNRambonnet Carlijn Rambonnet Omwonende en bewoners van de vreselijke #brand in de binnenstad van #deventer de koffie/thee staat klaar. Stuur even een DM #helpenwaarkan
    • Anouk van Kampen