Gelijkspel Twente en RKC

RKC Waalwijk heeft een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen FC Twente. Foto: ANP
RKC Waalwijk heeft een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen FC Twente. Foto: ANP

FC Twente is in zijn laatste wedstrijd voor de winterstop tegen puntverlies aangelopen in de Eredivisie. De ploeg speelde bij RKC Waalwijk met 1-1 gelijk.

Twente deelde in de openingsfase de lakens uit. De beste kans op de openingstreffer was voor Luc Castaignos, die geheel vrijstaand bij de tweede paal naast tikte. Na het voortvarende begin werd het spel van de Enschedeërs slordiger, maar de club had weinig te duchten van de thuisploeg.

Het grootste gevaar van RKC kwam aanvankelijk van Twente-verdediger Andreas Bjelland, die de bal net over zijn eigen doel kopte. In de 42e minuut sloegen de Brabanders via Sno genadeloos toe. De middenvelder stak het veld over, kreeg de bal terug van Damiano Schet en schoot raak.

Het antwoord van Twente voor rust, een schietkans voor Roberto Rosales, eindigde in het zijnet. Ook in de tweede helft vielen de bezoekers aan, maar was Auréliem Joachim al snel dicht bij een tweede Waalwijkse treffer. Tien minuten voor tijd zwichtte RKC alsnog voor de druk van Twente: Castaignos speelde zich vrij en legde de bal in de verre hoek.

Met de wedstrijd komt voor Twente een einde aan een reeks van vier overwinningen. Twente blijft derde met 34 punten, twee minder dan koploper Vitesse. RKC staat vijftiende met achttien punten. (Novum)

    • Eva de Valk