Opinie

    • Ik

Frivool

Zaterdagmiddag in ’t Kruidvat. Bij de fotoservice sta ik te wachten op foto’s. Naast mij bij de schappen met kerstkaarten staan een oudere man en een vrouw. „Niet te frivool hoor”, zegt de man tegen de vrouw, die zwijgend verder zoekt. „En we sturen de kaarten alléén terug, als we er één ontvangen hebben”, vervolgt

None

Zaterdagmiddag in ’t Kruidvat. Bij de fotoservice sta ik te wachten op foto’s. Naast mij bij de schappen met kerstkaarten staan een oudere man en een vrouw. „Niet te frivool hoor”, zegt de man tegen de vrouw, die zwijgend verder zoekt. „En we sturen de kaarten alléén terug, als we er één ontvangen hebben”, vervolgt de man. Bij de kassa staan ze voor mij in een lange rij wachtenden. Tijdens het afrekenen werp ik een steelse blik op het pakketje kerstkaarten: allemaal keurige kerstbomen.

Maja Röder

    • Ik