Asscher: kabinet niet in gevaar

Vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA) denkt niet dat het kabinet automatisch was gevallen als het woonakkoord deze week in de Eerste Kamer was gestrand.

Asscher zat vrijdag de laatste ministerraad van het jaar voor, omdat Rutte in Brussel was voor een Europese top. Foto: Novum / Freek van den Bergh
Asscher zat vrijdag de laatste ministerraad van het jaar voor, omdat Rutte in Brussel was voor een Europese top. Foto: Novum / Freek van den Bergh

Vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA) denkt niet dat het kabinet was gevallen als het woonakkoord deze week in de Eerste Kamer was gestrand.

“Het zou wel heel grote problemen hebben opgeleverd”, zei Asscher vrijdag na de ministerraad. Het was volgens Asscher spannend, maar hij deelt niet de indruk van minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) dat het kabinet zou zijn gevallen als PvdA-senator Adri Duivesteijn tegen de verhuurdersheffing had gestemd. “Dat automatisme is er niet”, zei Asscher, die nauw betrokken was bij bemiddelingspogingen met Duivesteijn.

Volgens Asscher zijn de verhoudingen in het kabinet nog steeds goed. “Het was het afgelopen jaar een aantal keer heel spannend, en het zal volgend jaar vast nog wel eens spannend zijn”, aldus de vicepremier. (Novum)

    • Eva de Valk