Vroeg kerstverhaal: hoe een blinde zijn beste vriend (hond) toch kon houden

Het duurt nog een paar dagen, maar toch alvast even een mooi kerstverhaal. Hoofdpersonen zijn de blinde Cecil Williams, de zwarte Labrador Orlando en een hoop gulle gevers. De storyline: man valt op metrorails, hond springt hem achterna. Man overleeft, maar dreigt hond te verliezen. Slot: een happy end.

Screenshot van crowdfundingspagina van Cecile en Orlando.
Screenshot van crowdfundingspagina van Cecile en Orlando.

Het duurt nog een paar dagen, maar toch alvast even een mooi kerstverhaal. Hoofdpersonen zijn de blinde Cecil Williams, de zwarte labrador Orlando en een hoop gulle gevers. De storyline: man valt op metrorails, hond springt hem achterna. Man overleeft, maar dreigt hond te verliezen. Slot: een happy end.

De 61-jarige Williams raakte afgelopen dinsdag gewond toen hij flauwviel op het metroperron in Manhattan. Zijn blindengeleidehond Orlando probeerde hem nog tegen te houden, maar ze vielen beiden op de rails. De labrador begon meteen luid te blaffen waardoor omstanders de aankomende metro trachtten te waarschuwen.

De bestuurder kon de metro vertragen, maar schampte Williams niettemin. Hij en Orlando werden naar het ziekenhuis gebracht waar de niet-ernstige verwondingen werden behandeld. De hond had zijn leven gered, zei Williams met overtuiging tegen NBC:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

Zorgverzekering vergoedt geen werkloze honden

In het item dat NBC erover maakte vertelde Williams, dat hij de hond die hij al jaren had, volgend jaar dreigde te moeten verliezen. De tienjarige (in hondenjaren ongeveer 77) Orlando gaat op 5 januari aanstaande namelijk met pensioen en de verzekering van Williams vergoed geen hond die niet werkt.

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

Spontane donaties kwamen binnen

Daarop begonnen mensen spontaan te bellen en te mailen met de organisatie, GuideEyes for the Blind, die de blindengeleidehonden traint. En er werd massaal geld gestort, ook via crowdfundingsites als Gofundme.com en Indiegogo.com. Bij elkaar is al ruim een ton verzameld. Genoeg om ervoor te zorgen dat Orlando toch bij Williams kan blijven, maar dan gewoon als huisdier.

Twitter avatar nbcnightlynews NBC Nightly News Cecil Williams says 11-yr-old Orlando will retire as a guide dog & become his pet. Cecil will get another service dog http://t.co/1o2WFhHISc

Williams is dolblij uiteraard:

“Hij is mijn beste vriend, mijn maatje. We rennen samen, hij brengt me naar de trein, de bus en waar ik maar heen wil.”

Eind goed, al goed.