Opinie

    • Ik

Vogelen

Zwolle. We staan met zo’n tachtig vogelaars naar de sperweruil te kijken. Er stopt een Marokkaanse jongen op een scooter met een oogverblindende vriendin achterop. Die wil eens weten wat er aan de hand is. We leggen uit dat die vogel daar bijna nooit in Nederland te zien is en alleen maar voorkomt in Zweden,

Zwolle. We staan met zo’n tachtig vogelaars naar de sperweruil te kijken. Er stopt een Marokkaanse jongen op een scooter met een oogverblindende vriendin achterop. Die wil eens weten wat er aan de hand is.

We leggen uit dat die vogel daar bijna nooit in Nederland te zien is en alleen maar voorkomt in Zweden, Finland en Rusland.

Hij bekijkt de vogel en vooral de vele vogelaars even en zegt dan: „Ik kom ook uit het buitenland, maar ik ben hier lang niet zo populair.”

Vrolijk zwaaiend rijdt hij verder.

Joke en Auke Fennema

    • Ik