Thomas is opgedoken

Dit jaar werd het duidelijker dan ooit: via je digitale sporen ben je altijd te traceren. Het maakte op de redactie van nrc.next de vraag los: is het nog mogelijk om onvindbaar te zijn? Daarom vertrok redacteur Thomas Rueb zondagnacht, om een aantal dagen niet gevonden te willen worden. De redactie probeerde hem op te sporen.

En het ís mogelijk, zo blijkt na ons experiment, om een paar dagen onvindbaar te zijn. Maar hij moest zijn best doen. Want we zijn uiteindelijk heel dicht bij Thomas gekomen.

Dankzij meerdere aanwijzingen hebben we gisteren in Eindhoven zelfs de trein doorzocht waar Thomas in had gezeten, maar enkele minuten daarvoor uit was gestapt. Vervolgens ontspon zich een kat-en-muisspel, waarbij Thomas ons iedere keer net een stapje voor was. Als bleek uit gegevens van zijn ov-chipkaart dat hij naar Arnhem was gegaan, spoedden wij ons daarheen. Thomas bleek daar achteraf een zeer paranoïde nacht te hebben beleefd. Even later dook hij op in Barneveld. Wij gokten dat hij naar Amersfoort zou reizen, maar hij pinde in Harderwijk. Zo ging het door, tot het woensdag 17.15 uur werd en Thomas de kelder van het NRC-gebouw insloop. Daar zette hij zijn telefoon aan.

Lees straks alles in de nrc.next van 31 december: het verdwijnnummer.