Quite comfy, isn’t it?

None
Foto David Bebber / AFP

De Britse premier David Cameron bezocht gisteren in West-Londen een huis van illegale immigranten. Eerder die dag was de immigratiedienst daar binnengevallen. Cameron prees het „uitstekende werk” van de immigratiedienst en sprak over een „harde aanpak” van illegale immigranten.

Illegale immigratie is in het Verenigd Koninkrijk, net als in Nederland, een onderwerp van zorg. Maar de verwachte komst van legale immigranten zorgt voor meer onrust. Bulgaren en Roemenen mogen zich vanaf 1 januari vrij vestigen in de rest van de Europese Unie. De vrees voor massale arbeidsmigratie is zo groot, dat Cameron gisteren aankondigde in sneltreinvaart wetten uit te gaan vaardigen die het moeilijker maken voor EU-immigranten om een uitkering aan te vragen.

Vorige maand hebben de Britten, samen met onder andere Nederland, tevergeefs geprobeerd Brussel ervan te overtuigen dat de EU-wetgeving over het vrije verkeer van personen moet worden herzien.