Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Boeken

Ghostwriter ‘Ik, Zlatan’ schrijft vervolg op Stieg Larssons Millennium-trilogie

De Zweedse schrijver David Lagercrantz gaat een vervolg schrijven op de Millenium-trilogie, de wereldwijd bestsellende thrillerreeks van de in 2004 overleden auteur Stieg Larsson.

Het nieuws is deze week naar buiten gebracht door de Zweedse uitgeverij Norstedts. Er is geen gebruik gemaakt van materiaal uit het vierde Millenium-deel waar Larsson in 2004, toen hij op vijftigjarige leeftijd overleed aan een hartaanval, mee bezig was. De vader en broer van Larsson, die de opbrengst van de bestsellers erven, willen niet dat van het onafgemaakte werk iets wordt uitgegeven.

Lagercrantz is in het verleden onder andere ghostwriter geweest van Ik, Zlatan, de autobiografie van de Zweedse voetballer Zlatan Ibrahimovic. Zijn vervolg op de Millennium-boeken, over journalist Mikael Blomqvist en hacker Lisbeth Salander, moet in augustus 2015 verschijnen. (Novum)