Kijken: de ontluisterende wijsheid van kinderen in Silicon Valley

Regisseur Mike Mills bezocht het stadje Los Altos, de geboorteplaats van computerfabrikant Apple. Hij stelde de kinderen van mensen die Silicon Valley zo’n beetje runnen de vraag hoe ze zich de wereld over 70 jaar voorstellen. Veel techniek, weinig natuur, dat is het heersende beeld.

Kunstenaar en regisseur Mike Mills bezocht Los Altos, een stadje in Californië, tevens de geboorteplaats van computerfabrikant Apple. Hij stelde de kinderen van mensen die Silicon Valley zo’n beetje runnen de vraag hoe ze zich de wereld over 70 jaar voorstellen. Veel techniek, veel vervuiling en weinig natuur, dat is het heersende beeld.

Nowness plaatste een fragment uit zijn film met de lange titel A Mind Forever Voyaging Through Strange Seas of Thought Alone: Silicon Valley Project, de film maakt onderdeel uit van het Project Los Altos: Silicon Valley van het Museum of Modern Art in San Francisco. Mills:

“Los Altos ondergaat momenteel enorme veranderingen. Het is een in zeker zin zeer traditioneel stadje dat het middelpunt is geworden van innovatie, met heel veel economische macht.”

Hij interviewde kinderen wier ouders software ontwikkelaars, marketing managers of microchip sales experts zijn, of een andere baan hebben bij een van de innovatieve bedrijven in Silicon Valley. Ze groeien op binnen een zeer vooruitstrevende cultuur, maar wat is hun blik op de toekomst van de aarde? Ze maken zich in grote mate zorgen om de toename aan mensen en spullen, en de afname van de natuur. Luister naar de verwachtingen van mensen die zelf gaan meemaken of deze kloppen:

Mike Mills: Kids’ Wisdom on Nowness.com

    • Annemarie Coevert