Israël doodt ‘lid Palestijnse inlichtingendienst’

In de afgelopen maanden is het aantal dodelijke incidenten tussen Israëliërs en Palestijnen op de Westoever toegenomen.
In de afgelopen maanden is het aantal dodelijke incidenten tussen Israëliërs en Palestijnen op de Westoever toegenomen. AP / Ariel Schalit

Het Israëlische leger zegt vanochtend in Qalqilya op de Westelijke Jordaanoever een lid van de Palestijnse veiligheidstroepen te hebben gedood. Volgens het leger gebeurde dit tijdens een poging hem te arresteren. Het is de tweede Palestijn in een dag tijd die door Israël wordt gedood.

Israël zegt dat de man bij verschillende gelegenheden had geschoten op Israëlische militairen. In zijn huis werden een vuurwapen en munitie aangetroffen. Een Palestijnse zegsman verklaarde dat de man, 27-jaar oud, lid was van de inlichtingendienst, maar volgens AP was hij niet geautoriseerd om de media te woord te staan. Reuters weet dat het Palestijnse kamp beweert dat hij in de rug en “in koelen bloede” is neergeschoten.

Gisteren doodde het Israëlische leger een Palestijn bij een arrestatie op de Westelijke Jordaanoever. Haaretz meldt dat daarbij ook vier gewonden vielen.

In de afgelopen maanden kwamen zeker negentien Palestijnen en vier Israëli’s om bij incidenten, die in frequentie lijken toe te nemen.

    • Jules Seegers