De blonde zangeres van Abba is terug

None

Zien Documentaire

Het verhaal van... Agnetha

Eén, 23.05-00.00 uur.

Documentaire over de muzikale carrière en het privéleven van Agnetha Fältskog, de blonde zangeres van Abba. Na het begin van haar carrière, als soloartieste op vijftienjarige leeftijd, richtte ze samen met echtgenoot Björn Ulvaeus en het koppel Benny Andersson en Anni-Frid Lyngstad de groep Abba op. Nadat die in 1974 het Eurovisie Songfestival had gewonnen (met Waterloo) werd het een van de meest succesvolle acts in de popgeschiedenis: de band verkocht ruim 370 miljoen albums en scoorde hits als Dancing Queen, Take a Chance On Me en The Winner Takes It All. Abba werd het grootste exportproduct van Zweden. Nadat de band (en haar huwelijk) in 1982 eindigde, begon Fältskog aan een redelijk succesvolle solocarrière. Ze trok zich in 1988 terug uit de schijnwerpers om zich te wijden aan de opvoeding van haar twee kinderen. Toch kwam ze nog in het nieuws, nadat bekend werd dat ze gestalkt werd door een (Nederlandse) fan. Nu de kinderen volwassen zijn, is ze terug in de studio. Dit jaar bracht ze het album A uit. In deze film beelden van Abba’s Australische tournee in 1977, opnames van de nieuwe plaat en interviews met Björn Ulvaeus en Benny Andersson.