Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Uitdrukking

In mijn klas, groep 6 van de basisschool, leg ik uit wat de uitdrukking ‘de appel valt niet ver van de boom’ betekent. Ik besluit met de opmerking dat het niet geldt voor mijn dochter en mij, aangezien ze niet op mij lijkt. Waarop een jongen tegen mij zegt: „Laat me raden juf: ze is

In mijn klas, groep 6 van de basisschool, leg ik uit wat de uitdrukking ‘de appel valt niet ver van de boom’ betekent.

Ik besluit met de opmerking dat het niet geldt voor mijn dochter en mij, aangezien ze niet op mij lijkt.

Waarop een jongen tegen mij zegt: „Laat me raden juf: ze is lang, slank en blond.”

Loes Fennis