Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Boeken

Uitdrukking

In mijn klas, groep 6 van de basisschool, leg ik uit wat de uitdrukking ‘de appel valt niet ver van de boom’ betekent.

Ik besluit met de opmerking dat het niet geldt voor mijn dochter en mij, aangezien ze niet op mij lijkt.

Waarop een jongen tegen mij zegt: „Laat me raden juf: ze is lang, slank en blond.”

Loes Fennis

Lezers zijn de auteurs van deze rubriek. Een ikje is een persoonlijke anekdote of ervaring gevat in maximaal 120 woorden. U kunt zelf een ikje inzenden via nrc.nl/ik.