Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Regenachtig

Het is voorlopig wisselvalligheid troef. Bovendien waait het soms ook stevig. In de avond en nacht naar donderdag wordt het niet kouder dan 6 tot 8 graden. Dit dankzij een stevige wind en het binnentrekken van een regenstoring.

Donderdag begint dan ook bewolkt en regenachtig. Later op de dag breekt achter de storing vanuit het westen de zon door en valt niet meer dan een enkele bui. Het wordt veelal 9 à 10 graden en er waait een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.

Vrijdag trekt die wind aan naar kracht 3 tot 6. Ook is de temperatuur, met zo’n 8 graden, iets lager. Verder schijnt de zon geregeld en kan verspreid een bui vallen.

Zaterdag gaat het met 4 tot 7 Beaufort nog iets steviger waaien en krijgen we opnieuw bewolking en regen.