Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Orde op de snelweg: filmmaker sorteert de auto’s op kleur

De snelweg als een boekenkast uit een woonmagazine. Geen chaos, maar alles netjes gesorteerd op kleur. Filmmaker Cy Kuckenbaker legde deze bijzondere scène vast op snelweg 163 in Californië.

Het is leuker om te denken dat er op een parkeerplaats verderop alle auto’s op kleur zijn gesorteerd, alvorens ze in een optocht de snelwegen opreden, maar Kuckenbaker heeft gewoon uren achter zijn computer gezeten. Hij filmde vier minuten van de snelweg op een willekeurige dag en heeft vervolgens in zijn montageprogramma alle 462 auto’s die op film stonden losgeknipt en op kleur gesorteerd. Dit is namelijk het originele materiaal:

Het eindresultaat past in een serie waar Kuckenbaker aan werkt. Hij zoekt de patronen in het alledaagse, wat eerder leidde tot deze fascinerende video van landende vliegtuigen op de luchthaven van San Diego.

Meer over het project van Cy Kuckenbaker vind je op zijn site en meer over zijn werkmethode in de video hieronder.