Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Film

Recensenten houden van seriemoordenaar

Jaarlijstjes, altijd leuk. De redactie van het beroemde Franse filmtijdschrift met de lange historie Cahiers du Cinéma noemt de volgende tien film als de beste van 2013: 1. L’inconnu du lac (Alain Guiraudie), 2. Spring Breakers (Harmony Korine), 3. La vie d’Adèle (Abdellatif Kechiche), 4. Gravity (Alfonso Cuarón), 5. A Touch of Sin (Jia Zhang Ke), 6. Lincoln (Steven Spielberg), 7. La Jalousie (Philippe Garrel) 8. Nobody’s Daughter Haewon (Hong Sang-soo), 9. You and the Night (Yann Gonzalez) 10. La Bataille de Solférino (Justine Triet).

Meest opmerkelijk is de notering op de eerste plaats voor Guiraudie en zijn film over een seriemoordenaar in de homoscene.