Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Zorg

Hier dans je met Oud én Nieuw

Illustratie Yassine Salihine

Al dagen zie je op Facebook de oudjaarsplannen van vrienden voorbijkomen. Je zou je linkerlong verkopen om iedereen op hetzelfde moment op dezelfde plek te hebben, met veel champagne en goede muziek. Maar de dagen raken op, en de kaarten ook. De stress slaat toe. Nog dertien dagen te gaan. Je kunt thuis oliebollen eten als remedie tegen de keuzestress, maar als je de Kerstdagen hebt overleefd – recept voor depressie en stress als we TNS Nipo mogen geloven – blaas je liever stoom af buiten. Zonder calorieknallers en opzitten, met lichaamsbeweging. Een tip om de volksdrukte te ontwijken: vier Nieuw- in plaats van Oudjaar. GZG zette tien jaar geleden de trend met Wappie New Year, inmiddels zijn er steeds meer feestjes op 1 januari. Hier tips voor Oud én Nieuw.