Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

Gratis brood maar er is geen makreelfilet

Sfeer

Het uitzicht van dit bedrijfsrestaurant is spectaculair: je kijkt vanaf zeshoog ver uit over de Utrechtsebaan en het Haagse Bos. Werkgeversorganisatie VNO-NCW zit samen met een aantal verwante clubs in de Malietoren, schuin tegenover het ministerie van Buitenlandse Zaken. Sodexo verzorgt de lunch hier al zeventien jaar. In die periode is het eten steeds gezonder geworden, vertelt cateringmanager Susanne. „Er zijn nu allerlei salades en ongeveer de helft van ons aanbod is biologisch of fair trade. En we maken veel meer zelf.” Dat aanbod valt niet tegen: boterhammen zijn gratis en er zijn niet alleen verschillende verse salades en broodjes, maar ook couscous, quiche, pannekoeken en zelfs sushi. Onze keus valt op een ‘simpel’ broodje zalm, en dat bevalt goed. Net als de verse bosvruchtensmoothie.

Reacties

Dat het publiek hier veel vergadert en discussieert is goed te merken. „Er spelen drie dingen”, antwoordt Bert, directeur van VNO-NCW West, als we hem vragen naar zijn mening over de kantine. „Eén: het uitzicht is hier heel spannend, je ziet Den Haag steeds veranderen. Twee: het werk gaat bij ons door tijdens de lunch, want we zijn altijd aan het netwerken en discussiëren over ons lobbywerk voor ondernemers. En drie: het eten moet natuurlijk wel een beetje te verteren zijn! Gelukkig is het hier heerlijk.” Marcel, hoofd verenigingszaken bij MKB Nederland, is enthousiast, maar mist wel makreelfilet: „Dat is goed voor je vanwege die omega 3-dingen.” Anneke, secretaresse bij werkgeversvereniging AWVN: „Ik ben fan van de uiensoep. Soep neem ik hier elke dag. Wel jammer dat er veel calorieën zitten. Tenminste, dat denk ik; hij is altijd heel dik.”

Wat is de beste bedrijfskantine van Nederland? Meld kanshebbers aan via werk@nrc.nl