Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Media

Glazen Huis 3FM in Leeuwarden op slot

Het Glazen Huis in Leeuwarden is er klaar voor. 3FM's Serious Request is weer van start gegaan.
Het Glazen Huis in Leeuwarden is er klaar voor. 3FM's Serious Request is weer van start gegaan. Foto ANP/ Sander Koning

Serious Request, de grootse jaarlijkse inzamelingsactie van radiozender 3FM, is nu officieel begonnen. Zojuist deed turner Epke Zonderland in Leeuwarden het Glazen Huis op slot. Daar verblijven dj’s Giel Beelen, Coen Swijnenberg en Paul Rabbering tot kerstavond voor het goede doel.

Dit jaar wordt er geld opgehaald om grootschalige kindersterfte in Afrika als gevolg van diarree te bestrijden. Beelen, Swijnenberg en Rabbering maken tot kerstavond non-stop radio met betaalde verzoekplaatjes. Ze eten al die tijd niet.

Vorig jaar stond het Glazen Huis in Enschede. Toen werd het recordbedrag van 12,2 miljoen euro opgehaald om babysterfte tegen te gaan.