Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Geriatrische grappen in Vegas

Last Vegas is de geriatrische variant op komedies als The Hangover. Vier vroegere vrienden reizen naar Las Vegas om er het huwelijk van een van hen bij te wonen. Miljonair Billy (Michael Douglas) staat op het punt met een veel jongere vrouw in het huwelijksbootje te stappen. Het levert hem de hoon van zijn oude makkers uit Brooklyn op.

Last Vegas zit vol grappen over de ongemakken van ouder worden. In de eerste helft is de humor over bejaardenzwemmen, plastic heupen en falende prostaten nog tamelijk onderhoudend maar in de tweede helft was de inspiratie van scenarist Dan Fogelman kennelijk op. Dan volgen wat tenenkrommende scènes, zoals die waarin de vier een bikiniwedstrijd jureren. Maar het onderlinge gekibbel van de indrukwekkende cast, met naast Douglas Robert De Niro, Kevin Kline en Morgan Freeman in één film – een droom voor de marketingafdeling – maakt veel goed.

André Waardenburg