Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Media

Geef me niets, dan maak ik wel iets

Natasha Bloemhard (52 ) is hoofdredacteur en eigenaar van tijdschrift Salt Zes keer per jaar brengt ze een nieuwe editie uit Samen met vriendin en hond woont ze op een woonboot in Baarn

‘Al bijna acht jaar ben ik eigenaresse en hoofdredacteur van Salt. Het tijdschrift belichaamt zo’n beetje alles waar ik voor sta: sport, natuur, gezond leven, kunst en cultuur. Samen met twee vaste redacteuren en drie vaste freelancers brengen we zes keer per jaar een nieuwe editie uit met elke keer een ander thema. Vorige week hadden we de deadline voor het kerstnummer en op zulke momenten maken we allemaal overuren. Dan werken we ’s avonds door, maar soms ook in het weekend. Als het erop aankomt zijn we er voor 1.000 procent mee bezig, maar na de deadline is het prima dat we allemaal even voor 5 procent op scherp staan.

„Niemand bij Salt loopt de deur uit met een topsalaris, dat zou niet rijmen met waar Salt voor staat. Zelf verdien ik 2.400 euro netto en daar kan ik prima van leven. Ik heb geleerd dat wat niet in de portemonnee zit, ik ook niet uit kan geven en als je je daaraan houdt, is het leven best makkelijk en overzichtelijk. Daarnaast zorg ik er altijd voor dat ik een buffer heb en houd ik de kosten goed in de gaten.

„Omdat we zo’n kleine redactie vormen zijn we als een familie, we denken niet in loketten van: dat zou jij doen en ik niet. Als het iemand door omstandigheden niet lukt iets af te maken neemt een ander het over. We houden kantoor in een oude zeepfabriek in de stadshaven van Amersfoort en daar zitten we met z’n allen aan één groot bureau. Dat houdt de lijnen lekker kort en belangrijke zaken bespreken we gewoon tussendoor.”