Portret of geen portret?

Kijken // Portretkunst 2D or not 2D Alexander Khokhlov alexanderkhokhlov.com en nrch.nl/37u7 (YouTube-trailer)

Het duurt een tijdje voor een foto klaar is. Vier uur voor make-up, minimaal een uur voor de fotoshoot en vervolgens nog een paar dagen op de computer retoucheren. Maar dan heb je ook wel verbluffend resultaat: portretten met een optische illusie. De Russische fotograaf Alexander Khokhlov werkte samen met make-up artiest Valeriya Kutsan, en noemde het project 2D or not 2D. Het is niet de eerste keer dat ze samenwerken: op de site van Alexander staan eerdere series. Deze serie bevat tien foto’s. Als de portrettenreeks helemaal af is (naar verwachting rond Nieuwjaar), wordt er een kalender van gemaakt. Leuk detail: de gepixelde Mona Lisa is de vrouw van Alexander. Voor wie benieuwd is naar het proces achter de schermen: zie de YouTube-trailer.

    • Charlotte van ’t Wout