Loom langs Harlem River

De zomers in Manhattan zijn onverbiddelijk. De vochtige warmte hangt als natte gordijnen in de lucht en plakt tegen toeristen en inwoners die de koele ruimtes van hun woning of metrokarren moeten verlaten. Op zo’n klamme dag in augustus besloot fotograaf Todd Heisler langs de oevers van Manhattan te lopen. Deze bijna vijftig kilometer lange route legde hij in twintig uur af. Het resultaat van die wandeling publiceerde hij afgelopen vrijdag op Lens, het fotoblog van The New York Times. De Pulitzer Prize-winnende fotograaf legde mensen vast die in de zinderende zomerhitte hun kat uitlieten in het East River Park of domino speelden naast de Harlem River. Stuk voor stuk uitzonderlijk mooie en indringende portretten van alledaagse gebeurtenissen in de Amerikaanse wereldstad. Heisler – voormalig conflictfotograaf die volgens zijn bio sliep in mortuaria en dode Amerikaanse soldaten vastlegde – is niet voor niets sinds 2006 staffotograaf van The New York Times.