Zestien doden bij geweld in Chinese provincie Xinjiang

In de Chinese regio Xinjiang heeft de politie bij rellen veertien mensen gedood. Ook twee politieagenten kwamen om. Volgens lokale autoriteiten werd de politie aangevallen door een groep mensen die met explosieven gooiden en met messen zwaaiden, schrijft persbureau AP.

Twee andere mensen zijn aangehouden na het incident in Shufu, in de prefectuur Kashgar. De politie was op het moment van de aanval bezig verdachten van criminele activiteiten te arresteren.

Vorige maand werden ten minste negen inwoners en twee politieagenten gedood toen een groep mensen met messen en bijlen een politiebureau, ook vlak bij Kashgar, aanviel, schrijft persbureau Reuters. In Xinjiang wonen vooral Oeigoeren. Een deel van hen zetten zich af tegen de heerschappij in China.


Grotere kaart weergeven