Tutu’s tegen kanker

Kijken // Vijftiger in tutu The Tutu Project thetutuproject.com

Een ietwat dikke, vijftigjarige man in roze tutu. Het ziet er net zo potsierlijk uit als het klinkt. En dat is juist het idee van de Amerikaanse fotograaf Bob Carey, die speciaal voor zijn vrouw de roze tutu aantrekt en vervolgens zichzelf op de foto zet. Zijn vrouw werd in 2003 behandeld voor borstkanker. Om met het verdriet om te kunnen gaan én zijn vrouw aan het lachen te krijgen, begon Bob de foto’s te maken. Die waren niet alleen bij zijn eigen vrouw een succes, maar ook bij andere vrouwen in het ziekenhuis. Linda is kankervrij, en ‘The Tutu Project’ heeft inmiddels wereldwijd succes. Bob reist de hele wereld over om de foto’s te maken en verkoopt ze vervolgens. Het geld gaat naar hun eigen stichting, die behandelkosten van kankerpatiënten vergoedt.