Ten minste 17 doden bij busongeluk Filippijnen

Een sleepwagen haalt de gecrashte bus van de straat.
Een sleepwagen haalt de gecrashte bus van de straat. Foto EPA/ Dennis M. Sabangan

Ten minste 17 mensen zijn omgekomen toen een bus vanaf een verhoogde snelweg naar beneden stortte en op een bestelwagen terechtkwam in de Filippijnse hoofdstad Manilla, meldt persbureau AP. Minstens zestien anderen zijn gewond geraakt.

Eerder werd nog gesproken van ten minste 22 doden, maar volgens de politie zijn sommigen dubbel geteld. Volgens een politiewoordvoerder was nog onduidelijk hoe het ongeluk kon plaatsvinden. Volgens een getuige, die reageerde op de Filippijnse radio, reed de bus te hard in slecht weer. Het ongeluk zorgde voor grote verkeerschaos in Manilla, schrijft persbureau Reuters.

De Filippijnen doen het slecht op het gebied van verkeersveiligheid, schrijft persbureau Reuters. In 2011 kwamen er volgens de Aziatische Ontwikkelingsbank bijna 1.900 mensen om bij meer dan 85.000 verkeersongelukken.