Stoere, kleurrijke sfeerzangeres

De 25-jarige Jhené Aiko zingt op deze EP alsof ze midden in de nacht – of op de dag – wakker werd, een joint opstak en met het slaapzand nog in haar ooghoeken begon te zingen.

Over haar bed, haar joint, die pijnlijk onbereikbare liefde, of juist die snelle-sekspartner die je na de daad weer ‘de ruimte geeft’. Ze is een stoere sfeerzangeres, niet virtuoos maar wel direct kleurrijk en bepalend.

Aiko’s zangstijl past goed bij de soms heerlijk dromerig echoënde beats van productieduo Fisticuffs, tevens vaste partners van de al even broeierige

Miguel, en ook bij het geluid van veel populaire mainstreamhiphop en R&B. Aiko was dit jaar gast op grote albums van J. Cole, Drake en Big Sean en werkte in een vroeg stadium met Kendrick Lamar en zijn crew. Ook nu is de wisselwerking sterk wanneer rappers op hun beurt bij Aiko op het grote relaxmatras springen.

Saul van Stapele