Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Polis

Na uren digitaal geblader had ik eindelijk de aanvullende zorgpolis gevonden die ik zocht. Ik was op zoek naar een volledige dekking voor een kleine, maar onbetaalbare cosmetische ingreep die we als ouders medisch noodzakelijk vinden. De zorgverzekeraar had nog een laatste vraagje: of een van de gezinsleden van plan was een kleine, maar onbetaalbare

Na uren digitaal geblader had ik eindelijk de aanvullende zorgpolis gevonden die ik zocht. Ik was op zoek naar een volledige dekking voor een kleine, maar onbetaalbare cosmetische ingreep die we als ouders medisch noodzakelijk vinden.

De zorgverzekeraar had nog een laatste vraagje: of een van de gezinsleden van plan was een kleine, maar onbetaalbare ingreep te laten uitvoeren? Dat was dan jammer, want nu kwamen we voor deze pluspolis niet in aanmerking. Ik zei: „Dus u weigert een verzekering omdat mensen er gebruik van willen maken?” Tot haar spijt was de vriendelijke medewerkster dat met me eens.

Menno Zandbergen