OM eist opnieuw zeven jaar voor doodsteken dochter IJsselstein

De omgeving van het huis waar in januari het zestienjarige meisje werd doodgestoken, afgezet met politielint.
De omgeving van het huis waar in januari het zestienjarige meisje werd doodgestoken, afgezet met politielint. Foto ANP / Bas Czerwinski

Het Openbaar Ministerie wil dat de 43-jarige vrouw die in januari haar zestienjarige dochter doodstak in IJsselstein alsnog wordt veroordeeld tot zeven jaar cel. Dat heeft justitie vandaag in hoger beroep geëist, meldt persbureau Novum. De moeder kreeg in juli van de rechtbank in Utrecht drie jaar gevangenisstraf opgelegd.

Justitie kondigde toen aan in hoger beroep te gaan omdat ze de straf van drie jaar te laag vond. De rechtbank achtte, net als het OM, doodslag bewezen. De straf die de vrouw kreeg viel echter onder meer lager uit dan de geëiste zeven jaar omdat de vrouw verminderd toerekeningsvatbaar is. Ook woog voor de rechtbank mee dat de moeder “enorme spijtgevoelens” heeft en dat andere kinderen van de vrouw hun moeder niets verwijten.

De 43-jarige Chahira ben M. stak haar dochter Mirjam Abarkan op 2 januari in hun woning in IJsselstein dood tijdens een ruzie. Volgens de rechtbank deed de moeder dat “in opperste radeloosheid”. Aanleiding van de ruzie voorafgaand aan de steekpartij waren berichten die de moeder las op de telefoon van het meisje.