HELP zoeken

Foto Daniel Webb

Gangen nagaan, berichten meelezen, afluisteren. In 2013 werd het duidelijker dan ooit: via je digitale sporen ben je altijd te traceren. De NSA en andere opsporingsdiensten maken er gretig gebruik van. Net als de ‘gewone’ politie wanneer het nodig is, zagen we in mei toen heel Nederland meezocht naar de broertjes Ruben en Julian. En de belastingdienst, met haar honger naar gegevens over waar welke kentekens wanneer gezien zijn.

Het maakte op de redactie van nrc.next de vraag los: is het nog mogelijk om onzichtbaar te zijn? Geen digitale sporen achterlaten, maar wel reizen en eten, kan dat nog in Nederland?

We besloten de proef op de som te nemen.

Redacteur Thomas Rueb is afgelopen nacht vertrokken, om de komende dagen niet gevonden te willen worden. De achterblijvers gaan zo veel mogelijk zijn sporen na. En daarbij kunnen we jullie hulp goed gebruiken. Zie je Thomas ergens? Staat hij bij je aan de kassa, vraagt hij of er nog een kamer vrij is in je hostel? Loopt hij langs op de parkeerplaats of zit hij naast je in de trein? Laat het ons dan weten. Help ons Thomas te vinden!

Als je hem vindt, maak dan een foto van Thomas en spreek hem aan. Het vindersloon voor de eerste persoon die een duidelijke foto van Thomas (plus beschrijving van zijn locatie) naar ons mailt, is een half jaar lang gratis nrc.next in je brievenbus. Stuur de foto naar zoekthomas@gmail.com. Ook zoeksuggesties zijn op dat mailadres van harte welkom. Of geef je tip door via nrc.nl/zoekthomas, twitteren kan naar @nrcnext met hashtag #zoekthomas.

De actie eindigt komende woensdag om 17.00 uur. Hoe het Thomas is vergaan lees je op 31 december in nrc.next.