Gunstige loting voor Ajax en AZ in de Europa League

De loting voor de Europa League in Nyon.
De loting voor de Europa League in Nyon. Foto AFP / Fabrice Coffrini

Ajax speelt in de eerste knock-outfase van de Europa League tegen het Oostenrijkse RB Salzburg. AZ moet het opnemen tegen Slovan Liberec uit Tsjechië. Dat wees de loting in het Zwitserse Nyon vandaag uit.

AZ speelt eerst uit, Ajax begint met een thuiswedstrijd. AZ en Ajax zijn de enige Nederlandse clubs die nog actief zijn in Europa.

Doordat er meteen ‘doorgeloot’ werd voor de ronde daarna, weten de Nederlandse clubs ook al wie ze dan kunnen treffen. Als AZ Liberec verslaat, wacht daarna Anzhi Makhachkala of Racing Genk. Als Ajax over twee duels wint van Salzburg, treft de ploeg daarna Maccabi Tel Aviv of Basel.

Eerder vanmiddag werd geloot voor de Champions League: daarin treffen onder meer Manchester City en Barcelona elkaar.