Oud-Feyenoorder Salomon Kalou komt langs in de Goal van het Weekend

Lille's Salomon Kalou (L) fights for the ball with Bastia' s Sebastien Squillaci during their French Ligue 1 soccer match at Pierre Mauroy Stadium in Villeneuve d'Ascq December 15, 2013. REUTERS/Pascal Rossignol (FRANCE - Tags: SPORT SOCCER)
Lille's Salomon Kalou (L) fights for the ball with Bastia' s Sebastien Squillaci during their French Ligue 1 soccer match at Pierre Mauroy Stadium in Villeneuve d'Ascq December 15, 2013. REUTERS/Pascal Rossignol (FRANCE - Tags: SPORT SOCCER)

Neuh, heel dik bezaaid was dit weekend niet met golazos. Het was harken geblazen om een mooie selectie bij elkaar te krijgen. Maar het resultaat mag er absoluut wezen.

3. Theo Walcott (Arsenal)

Dat was niet leuk voor de Arsenal-fans noch voor de spelers van coach Arsène Wenger. Als koploper naar Manchester City gaan en dan met 6-3 op je broek krijgen. Lichtpuntje was dan wel international Walcott die terug is van een lange blessure en aardig het net wist te vinden:

2. Salomon Kalou (OSC Lille)

Ooit amputeerde hij zichzelf uit het illustere duo K2: lekker elk weekend met Dirk Kuyt doelpunten maken voor Feyenoord. Salomon vertrok naar Chelsea waar hij toch zes jaar in de periferie van het basisteam meekachelde. Dan in de zomer van 2012 van ellende naar Noord-Frankrijk om bij Lille wat te ballen. Gelukkig horen we af en toe nog van ‘m:

1. Ludovic Genest (SC Bastia)

Uit dezelfde wedstrijd als die waarin Kalou z’n goal maakte komt deze heerlijke veeg van Genest. We zagen ook Gary Hooper van Norwich City iets soortgelijks doen, maar deze uit Bastia vliegt toch wel heerlijk in de kruising. Ook niet slecht was de omhaal van Nick Powell, de Man Utd-huurling van Wigan Athletic. Maar wij gaan toch voor de 1,73 meter hoge spits Ludovic Genest: