22 doden na luchtaanvallen Aleppo - Rebellenleider stapt over naar al-Qaeda

Een man loopt door een vernietigde begraafplaats in Aleppo. De verwoestingen werden veroorzaakt door een luchtaanval die afgelopen woensdag plaatsvond.
Een man loopt door een vernietigde begraafplaats in Aleppo. De verwoestingen werden veroorzaakt door een luchtaanval die afgelopen woensdag plaatsvond. Foto Reuters/Mahmoud Hebbo

Enkele luchtaanvallen boven de Syrische stad Aleppo, uitgevoerd door het regime van president Bashar al-Assad, hebben vanmiddag aan zeker 22 mensen het leven gekost. Onder hen waren veertien kinderen. Dat meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten vanmiddag tegenover persbureau AP.

Het Observatorium meldt dat er door enkele vliegtuigen diverse bommen zijn gegooid op de wijken Haidariya en Ard al-Hamra. Onder de dodelijke slachtoffers zijn voornamelijk alawieten, druzen en sji’ieten, aldus een woordvoerder van het Observatorium.

Afgelopen woensdag zijn er al 28 doden gevallen bij een aanval die werd uitgevoerd door Adra, een plaats vlakbij de Syrische hoofdstad Damascus. Dit zijn minderheidsgroepen die Assad steunen. Zijn leger vecht tegen de oppositie, die met name bestaat uit soennieten.

Rebellenleider verlaat Vrije Syrische Leger

Saddam al-Jama, een Syrische rebellenleider, heeft vandaag in een videoboodschap aangekondigd het Vrije Syrische Leger te verlaten. Bij een zwarte vlag van al-Qaeda maakt hij bekend dat hij voortaan hoort bij de Islamitische Staat Irak (ISIL), een aan al-Qaeda gelieerde organisatie. Jamal leidde de Allahu Akbar Brigade, een groepering binnen de door het westen gesteunde Vrije Syrische Leger, maar hij is tot inkeer gekomen.

http://www.youtube.com/watch?v=fbvyBG9njjo