Roda JC ontslaat trainer Ruud Brood na teleurstellend resultaat

Trainer Ruud Brood.
Trainer Ruud Brood. Foto ANP / Marco de Swart

Roda JC heeft trainer Ruud Brood vandaag ontslagen vanwege teleurstellende resultaten. Dat melden de Limburgers, die veertiende in de Eredivisie staan, op hun website.

Roda JC staat slechts drie punten boven hekkensluiter in de Eredivisie NEC, waar Roda gisteren ook nog eens van verloor. Roda schrijft nu op de website:

De teleurstellende sportieve resultaten en de verwachting dat de prestaties op korte termijn in deze samenstelling niet zullen verbeteren liggen ten grondslag aan deze beslissing.

Brood kwam vorig jaar over van RKC, waarmee hij in 2012 op een knappe zevende plek eindigde. Eerder was hij trainer bij Heracles Almelo en Helmond Sport. Vorig jaar eindigde hij met Roda op een zestiende plek, Roda ontliep toen ternauwernood degradatie door Sparta Rotterdam in de play-offs te verslaan. Dit seizoen wonnen de Limburgers pas vier keer. Oud-voetballer Brood is na Gertjan Verbeek en Alex Pastoor nu de derde eredivisietrainer die dit seizoen is ontslagen.

Over de opvolging van Brood zegt Roda niets. Waarschijnlijk neemt assistent-trainer Rick Plum voorlopig Broods taken waar, schrijft persbureau Novum.

    • Anouk van Kampen