PSV maakt in Utrecht einde aan beroerde reeks

Jeffrey Bruma (R) van PSV in duel met Yassin Ayoub van FC Utrecht.
Jeffrey Bruma (R) van PSV in duel met Yassin Ayoub van FC Utrecht. Foto ANP/Olaf Kraak

PSV heeft vandaag weer eens een eredivisiewedstrijd gewonnen. De Eindhovenaren versloegen FC Utrecht in de domstad met 5-1 en noteerden daarmee de eerste competitiezege sinds 6 oktober.

Adam Maher (2x), Memphis Depay (2x) en Jürgen Locadia scoorden de goals. Utrecht eindigde het duel met negen man door rode kaarten voor Steve de Ridder en Dave Bulthuis.

De ploeg van trainer Phillip Cocu pakte begin oktober tegen RKC Waalwijk voor het laatst drie punten. Nadat PSV zeven keer op rij punten had laten liggen in de Eredivisie en met 6-2 was vernederd door Vitesse werd de club donderdag ook nog uitgeschakeld in de Europa League door Tsjernomorets Odessa.

PSV al snel met 2-0 voor

PSV stond in Utrecht na twaalf minuten al op een 2-0 voorsprong. Een voorzet van Maher werd in de derde minuut door niemand aangeraakt en verdween achter doelman Robbin Ruiter in het doel. Depay reageerde negen minuten later van dichtbij alert op een door Ruiter gekeerde bal.

De Ridder kreeg na 21 minuten een uitgelezen kans om de domstedelingen terug in de wedstrijd te schieten, maar de Belg zag zijn strafschop gekeerd worden door doelman Jeroen Zoet. Via een droge knal van Locadia en een rake penalty van Depay stond PSV na 33 minuten op een 4-0 voorsprong.

De tweede helft was slechts nog voor de statistieken. Bulthuis deed in de 73e minuut wat terug voor Utrecht door Zoet van dichtbij te verschalken. Kort daarvoor was De Ridder al naar de kant gestuurd vanwege een vermeende schwalbe, zijn tweede van de wedstrijd.

PSV staat door de zege weer in het linkerrijtje. De ploeg neemt met dertien punten minder dan koploper Vitesse de negende plek in. Utrecht heeft een punt meer dan PSV en staat achtste.
(Novum)