Kromowidjojo zegeviert bij EK ook op 50 vrij

Ranomi Kromowidjojo na afloop van de finale 50 meter vrije slag tijdens het EK korte baan zwemmen.
Ranomi Kromowidjojo na afloop van de finale 50 meter vrije slag tijdens het EK korte baan zwemmen. Foto ANP/Robin van Lonkhuijsen

Ranomi Kromowidjojo heeft vanmiddag bij het EK kortebaan haar tweede gouden medaille veroverd. De 23-jarige zwemster was in het Deense Herning met een tijd van 23,36 seconden de sterkste in de finale van de 50 meter vrije slag.

Eergisteren had Kromowidjojo al goud gewonnen op de dubbele afstand. Vandaag was ze met overmacht de beste.

Nummer twee Sarah Sjöström uit Zweden volgde op meer dan vier tienden: 23,79. De Wit-Russin Aleksandra Herasimenia (23,83) completeerde het podium. De andere Nederlandse troef in de finale Inge Dekker werd zevende in een veld van tien.

Nederland besluit het EK op zes medailles. Naast Kromowidjojo’s twee gouden plakken was er viermaal brons. Sharon van Rouwendaal (800 vrij), Inge Dekker (50 vlinder), Moniek Nijhuis (50 school) en de gemengde estafetteploeg (4×50 vrij) keren met eremetaal huiswaarts. (Novum)