Kijken: deze dakloze man lanceert eigen app dankzij de hulp van een passant

Patrick McConologue is een 23-jarige Amerikaanse programmeur en trof de dakloze Leo Grand aan op straat. McConologue deed hem een aanbod: 100 dollar cash, of gratis les in programmeren. ‘Ik koos deur nummer twee’, aldus Grand.

MacConologue vertrok elke ochtend een uur eerder van huis voor hij naar zijn werk ging, en gaf Grand een goedkope laptop. Maanden investeerden de twee in deze training, en dat leidde ertoe dat Grand de app Trees for Cars uit de grond stampte, waarmee hij carpoolen wil bevorderen, het milieu wil sparen en mensen wil helpen om geld te besparen.

Mashable volgde de twee, en maakte een reportage. Daaruit blijkt dat Grand vooral duidelijk wil maken dat daklozen niet per definitie dom zijn, maar vaak simpelweg pech hebben, en het leven niet meer kunnen betalen.