Gewonden door ingestort plafond in club België

Foto Google Maps Streetview Club Grand Prix in het Belgische Heusden-Zolder.

Bij club Grand Prix in het Belgische Heusden-Zolder zijn vannacht zeventien lichtgewonden gevallen nadat een plafond instortte. Dat melden diverse Belgische media op gezag van de burgemeester van de Vlaamse gemeente. In totaal waren ongeveer tweehonderd mensen aanwezig toen het incident zich voordeed.

Na het inzakken van het plafond ontstond lichte paniek, maar iedereen kon op eigen kracht het pand verlaten. Aanvankelijk dacht men dat er dodelijke slachtoffers waren gevallen, maar de brandweer meldde later dat het in alle gevallen slechts om lichte verwondingen ging. Enkele mensen zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

Volgens de brandweer kwam een gipsen plafond naar beneden op de dansvloer. Hoe het plafond naar beneden kon vallen, is nog niet bekend. Volgens de krant Het Laatste Nieuws wordt slijtage van het materiaal niet uitgesloten.

Dancing Grand Prix in Heusden-Zolder:

    • Anouk van Kampen