Ajax wint in blessuretijd van Cambuur

Ajax is vandaag in de Eredivisie op het nippertje ontsnapt aan puntenverlies. Door een doelpunt van Davy Klaassen in blessuretijd werd in Leeuwarden met 2-1 gewonnen van Cambuur. De thuisploeg had eerder nog een 1-0 achterstand weggepoetst. Ajax komt door de overwinning op 34 punten en voert voor minimaal twee uur de Eredivisie aan.

Met de Champions Leaguewedstrijd van woensdag tegen AC Milan nog in de benen begon Ajax allesbehalve scherp aan de wedstrijd. Cambuur oogde feller en kwam via Jody Lukoki dicht bij de openingsgoal. De Ajax-huurling schoot echter met links meters naast.

Ajax kwam er nauwelijks aan te pas, maar bleek maar één kans nodig te hebben om op voorsprong te komen. Lasse Schöne schatte vijf minuten voor rust een voorzet van Klaassen op de juiste waarde. Na rust gebeurde er aanvankelijk weinig, totdat Cambuur in de slotfase meer risico’s begon te nemen. Dat leverde acht minuten voor tijd de gelijkmaker op van Michiel Hemmen.

De 1-1 schudde Ajax wakker en plots bleek het toch mogelijk om Cambuur onder de druk te zetten. Daarbij werden de Amsterdammers geholpen door een tweede gele kaart voor aanvaller Marcel Ritzmaier. Met een man meer kwam Ajax toch nog met de schrik vrij. Diep in blessuretijd zorgde Klaassen bij de allerlaatste aanval van de wedstrijd voor de winst.

Ajax kan de koppositie vanmiddag weer kwijtraken. Vitesse moet dan thuis winnen van NAC Breda. Cambuur staat voorlaatste en heeft alleen NEC onder zich. (Novum)