Acteur Peter O’Toole overleden

Peter O’Toole, de acteur die wereldberoemd werd door zijn rol als Lawrence of Arabia in de gelijknamige film, is gisteren overleden. Dat heeft zijn zaakwaarnemer vanavond bekendgemaakt. O’Toole, die al langer ziek was, is 81 jaar geworden. De Ierse O’Toole werd acht keer voor een Oscar genomineerd, vaker dan welke acteur dan ook. Hij won

O'Toole in 1965 in de film 'How to Steal a Million Dollars and Live Happily Ever After'.
O'Toole in 1965 in de film 'How to Steal a Million Dollars and Live Happily Ever After'. Foto AP

Peter O’Toole, de acteur die wereldberoemd werd door zijn rol als Lawrence of Arabia in de gelijknamige film, is gisteren overleden. Dat heeft zijn zaakwaarnemer vanavond bekendgemaakt. O’Toole, die al langer ziek was, is 81 jaar geworden.


De Ierse O’Toole werd acht keer voor een Oscar genomineerd, vaker dan welke acteur dan ook. Hij won het gouden beeldje echter nooit, maar kreeg in 2003 wel een oeuvreprijs van de Academy, de organisatie achter de Oscars.

De eerste nominatie was voor Lawrence of Arabia uit 1962. In 2006 werd hij voor het laatst genomineerd, voor zijn rol in de film Venus.

O’Toole op bezoek bij Letterman in 1095: