Wonderlijke zaken op het herentoilet in Blaricum

Fijn herentoilet hebben ze daar bij De Goede Gooier in Blaricum. Investeerders Marcel Boekhoorn en Frank Botman kwamen op 10 september 2008 gezamenlijk uit het Gooise restaurant lopen. De sfeer is jolig. Boekhoorn, bekend van investeringen in dagblad De Pers, zei toen: er is maar één belegger in Nederland die sneller en gekker is dan ik en dat is Frank Botman. „Wir haben gerade einen Deal gemacht in der Herrentoilette (lautes Lachen).” Althans, dat is de lezing van de Duitse zakenman Michael Kramer. Hij scheef dat aan de rechter in het kader van het juridische conflict rond De Telegraaf.

Boekhoorn en Botman, van investeringsmaatschappij Cyrte, zijn beide aandeelhouder van het mediaconcern. Geen mooie investering, de koers staat veel lager dan toen zij instapten. Ze raakten gebrouilleerd. Botman zou hebben gezegd dat hij de Telegraaf-aandelen van Boekhoorn altijd wel tegen zijn aankoopprijs zou overnemen. Via de rechter probeert Boekhoorn dat gedaan te krijgen.

Maar Boekhoorn ving deze week weer bot. Waarom zou Botman zulke onzakelijke afspraken maken? Boekhoorn kwam met een trits getuigen waaronder oud ABN-bankier Wilco Jiskoot. Die zei dat „Botman zei dat hij er altijd voor zou zorgen dat het goed zou aflopen” voor Boekhoorn.

Raar. Vond de rechter ook. Als er al zo’n afspraak bestaat, waarom staat er dan niets op schrift? En zo’n toezegging kan toch niet eeuwig duren? Nee, het hof vindt te veel „ongerijmdheden” en „tegenstrijdige verklaringen” bij de getuigen. Diplomatiek voor: we vermoeden dat u jokt. Oeps.

Jeroen Wester

    • Jeroen Wester