Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Sport

Weer dode bij bouw voetbalstadion Brazilië

De Arena Amazonia in Manaus.
De Arena Amazonia in Manaus. Foto EPA / Gernot Hensel

Een man die werkte aan de bouw van een voetbalstadion in Brazilië is van 35 meter hoogte gevallen. Hij overleefde zijn val niet, zo bevestigde de FIFA volgens persbureau Reuters. Het is de vijfde dode bij de bouwwerkzaamheden in aanloop naar het wereldkampioenschap voetbal in 2014.

Het 22-jarige slachtoffer werkte als bouwvakker aan de Arena Amazon, in de stad Manaus. Volgens getuigen legde hij dakbedekking aan boven een tribune toen hij struikelde en in de diepte stortte. Hij leefde nog toen hij naar het ziekenhuis werd gebracht, maar bezweek daar aan zijn verwondingen.

Wereldvoetbalbond FIFA in een verklaring:

“We willen onze oprechte deelneming overbrengen aan zijn gezin, familie, collega’s en vrienden.”

Eerder zei FIFA-voorzitter Sepp Blatter al dat de FIFA volgens hem niet verantwoordelijk is voor wat er tijdens de bouw gebeurt.

Bouw achter op schema

De bouwwerkzaamheden aan de Braziliaanse WK-stadions liggen achter op schema. De druk om de stadions op tijd af te krijgen is groot, er wordt dag en nacht gewerkt.

In maart vond ook een bouwvakker de dood na een val in het stadion in Manaus. Vorige maand nog kwamen twee mensen om het leven toen een deel van het stadion in São Paulo, waar volgend jaar de openingswedstrijd van het WK voetbal wordt gespeeld, instortte.

De eerste dode door de WK-bouwwerkzaamheden viel in juni vorig jaar in Brasilia, eveneens door een val.